OncoReflex®

Oncoreflex Anahata Voetreflexpraktijk Houten

Oncoreflex Anahata Voetreflexpraktijk Houten

Oncorefelx Anahata Voetreflexpraktijk Houten

De 8-daagse master Training Oncologie heb ik gevolgd omdat er in mijn praktijk meer cliënten komen die voor, tijdens en na de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties ondersteuning zoeken bij therapeuten. Nadat ze klaar zijn met de reguliere behandelingen zijn er ook vaak nog klachten waarvoor ze hulp zoeken en vaak vallen ze in een diep gat omdat er niet altijd antwoorden op hun vragen zijn.

Mijn doel is om:

  • de kwaliteit van leven te verbeteren en te ondersteunen in al hun fases waarin ze terecht komen
  • verlichting te geven aan de bijwerkingen die de cliënten ervaren tijdens hun kuren
  • het lichamelijke systeem te herstellen
  • het emotionelen systeem te ondersteunen en ruimte te geven voor alle gevoelens en emoties die gepaard gaan met de diagnose kanker

Wanneer je behandelingen ondergaat tegen kanker kun je erg vermoeid zijn, je lusteloos voelen, gevoelloze handen of voeten ervaren, spijsverteringsklachten krijgen, maar je soms ook angstig en depressief voelen.

De diepgaande werking van massages geven een moment van innerlijke rust mede door de ontspannende en zachte aanraking wat een positieve uitwerking geeft en waardoor klachten kunnen verminderen.

Door de vermindering van deze klachten en doordat uw immuunsysteem in balans gehouden wordt zult u vitaler zijn om de behandelingen van de reguliere geneeskunde te ondergaan. Juist in zo’n hectische periode is ontspannen en aangeraakt worden zo belangrijk.

Kanker is geen contra-indicatie voor massage

  • de massages worden door therapeuten gegeven die op de hoogte zijn van de medische reguliere en de natuurgeneeskundige aspecten van de ziekte
  • in de training wordt daarom zowel de Reguliere-, Natuur-, en Chinese geneeskundige visie gekeken naar kanker
  • tijdens de training moet de therapeut de behandelingen, de bijwerkingen en de voetreflexmassage technieken beheersen
  • tevens moet de therapeut kunnen omgaan met de emotionele aspecten

In 2014 heeft Total Health in een ziekenhuis te Breda een onderzoek laten uitvoeren naar de positieve effecten van de massages van VoetreflexPlus therapeuten gericht op borstkanker patienten.
De resultaten kunt u hier nalezen.

Liefde licht kracht en vertrouwen