Anahata voetreflex praktijk houten danny van den tempel van Dam

OncoReflex®

Oncoreflex Anahata Voetreflexpraktijk Houten
Oncoreflex Anahata Voetreflexpraktijk Houten
Oncoreflex Anahata Voetreflexpraktijk Houten
De 8-daagse master Training Oncologie heb ik gevolgd omdat er in mijn praktijk meer cliënten komen die voor, tijdens en na de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties ondersteuning zoeken bij therapeuten. Nadat ze klaar zijn met de reguliere behandelingen zijn er ook vaak nog klachten waarvoor ze hulp zoeken en vaak vallen ze in een diep gat omdat er niet altijd antwoorden op hun vragen zijn.  

Mijn doel is om:

  • de kwaliteit van leven te verbeteren en te ondersteunen in al hun fases waarin ze terecht komen
  • verlichting te geven aan de bijwerkingen die de cliënten ervaren tijdens hun kuren
  • het lichamelijke systeem te herstellen
  • het emotionele systeem te ondersteunen en ruimte te geven voor alle gevoelens en emoties die gepaard gaan met de diagnose kanker
Wanneer je behandelingen ondergaat tegen kanker kun je erg vermoeid zijn, je lusteloos voelen, gevoelloze handen of voeten er­va­ren, spijsverteringsklachten krijgen, maar je soms ook angstig en depressief voelen.
De diepgaande werking van massages geven een moment van innerlijke rust mede door de ontspannende en zachte aanraking wat een positieve uitwerking geeft en waardoor klachten kunnen verminderen.
Door de vermindering van deze klachten en doordat uw immuunsysteem in balans ge­houden wordt zult u vitaler zijn om de be­hande­lingen van de reguliere ge­nees­kunde te ondergaan. Juist in zo’n hectische periode is ontspannen en aangeraakt worden zo belangrijk.  

Kanker is geen contra-indicatie voor massage

  • de massages worden door therapeuten gegeven die op de hoogte zijn van de medische reguliere en de natuurgeneeskundige aspecten van de ziekte
  • in de training wordt daarom zowel de Reguliere-, Natuur-, en Chinese geneeskundige visie gekeken naar kanker
  • tijdens de training moet de therapeut de behandelingen, de bijwerkingen en de voetreflexmassage technieken beheersen
  • tevens moet de therapeut kunnen omgaan met de emotionele aspecten
In 2014 heeft Total Health in een ziekenhuis te Breda een onderzoek laten uitvoeren naar de positieve effecten van de massages van VoetreflexPlus therapeuten gericht op borstkanker patiënten. De resultaten kunt u hier nalezen.  

Liefde licht kracht en vertrouwen

Aangesloten bij:
 

Voor klacht- en tuchtrecht: Quasir

Beroeps­vereniging voor professionele CAM-therapeuten FAGT
Tuchtrecht voor de Complemen­taire Gezond­heidszorg